Pullahiiren suosittelemana piti minunkin kokeilla Itsenäisyyspäivän herkuksi Banoffeeta 

Ja ohjehan on tietenkin Pullahiireltä napattu!

 

Banoffee 

Pohja:
300g digestive-keksejä
100g margariinia tai voita
 
Täyte:
1 prk (397g) Kondensoitua maitoa (tiivistettymaito)
3 dl kermaa 
2rkl vaniljasokeria
2 banaania
(kaakaojauhetta)

Murskaa kerksit ja sekoita sulatettu rasva tasaiseksi seokseksi keksejen kanssa. Painele piirakkavuokan tai irtoreunan pohjalle ja reunoille keksimuruseos. Laita astia kylmään ja valmista täyte.

Avaa kondensoitu maitotölkki (säilykepurkki) ja kaada mikronkestävään kulhoon. Keittele kinuskia mikrossa 500W n. 5-6 minuutin ajan. Sekoittele välillä kinuskia ja huomaat sen sakeutuvan. Vahdi koko ajan, ettei kinuski kiehu yli kulhosta. Kun kinuski on paksua, levitä se pohjan päälle. Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta vaniljasokerilla. Pilko yksi banaani kinuskin päälle. Levitä banaanien päälle ohut kerros kermavaahtoa. Pilko toinen banaani kermavaahdon päälle ja levitä tai pursota kermavaahdo banaanien päälle. Halutessasi koristele vielä kaakaojauheella. Itse laitoin kermavaahdon päälle vielä hieman kinuskikastiketta. Voit myös koristella piirakan banaanisiivuilla.  

Tosi hyvää kyllä oli!