Vastasin uuteen haasteeseen ja lupauduin tekemään 50-vuotis juhliin neljä kakkua, joista yksi vegekakkuna ja yksi laktoosittomana ja gluteenittomana. Kakkuja oli mukava lähteä suunnittelemaan, kun sain selkät toiveet ja aiheet kakuille. 

"Harley Davidson-kakku" (laktoositon)

Pohja:

9 munan tavallinen sokerikakkupohja noin 29 cm irtoreunaan.

Täyte:

laktoositonta kermaa

tomusokeria

vanilijasokeria

mangoa

passionpyreetä

Päälliset on sokerikuorrutetta ja marsipaania. Liekkeihin laitoin efektikimalletta. 

Kuorrutteen alla on sokericreme.

Maalauksen tein jo etukäteen sokerikuorruteelle, mutta eihän se sitten oikein asettunut tietenkään kakun päälle, kun oli niin kova. Olisin halunnut yhtenäisen mustan päällisen, mutta maalauksen tekoon koristelupäivänä olis mennyt liikaa aikaa, joten en oikein keksinyt muutakaan tapaa. Vähän tuo reuna harmittaa. En myöskään tiedä mistä tuo ryppy tuohon viimeisen N-kirjaimen kohdalle tuli 

Itse maalaus kuitenkin sujui suunnitellusti samoin, kuin liekitkin!

 

"Liitokiekko-kakku" (laktoositon, gluteeniton)

 

Pohja:

9 munan sokerikakkupohja perunajauhoilla noin 29 cm irtoreunaan.

Täyte:

sama kuin edellisessä kakussa

Päällinen on sokerikuorrutetta ja alla on perunajauhoilla leivotusta kääretorttulevystä leikattu ympyrä, tuomaan vähän frisbeen mallia. Sokericreme on myös alla. Pursotukset tein laktoosittomasta kermasta ja punaista värjäsin kahdella eri punaisen sävyllä.

 

"Purjevene-kakku" (vege)

Pohja:  (myllynparas.fi)

3,5 dl   vehnäjauhoja

2 dl       sokeria

2,5 tl     leivinjauhetta

2 tl        vanilijasokeria

100 g   juoksevaa margariinia / öljyä

1 dl       omenasosetta

2 dl       vichyä tms.

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet, vichy tms. lopuksi varovasti sekoittaen.Paista 175 asteessa alimmalla tasolla n. 40 minuuttia.

Minä tein tähän kakkuun tämä taikinan tuplana ja siitä tuli sellainen, että sain yhden täytekerroksen. Pohja oli todella vaikea leikata halki, mureni käsiin. Sokericremellä tasoittelin sitten pinnan.

Täyte:

GoGreen vispiä

GoGreen vanilijaa

mustikkaa

vadelmaa

tomusokeria

vanilijasokeria

Täytteestä tuli löysähköä, mutta kasasin kakun irtoreunaan yöksi ja pysyi kyllä koristeltaessa ainakin kasassa.

Päälliseen laitoin kahta eri sävyistä sinistä marsipaania sekaisin ja minusta tuli kiva veden olemus ja väri.

Koristeet on sokerikuorrutetta. Lasten mielestä tämä oli kivoin kakku 

 

"Armeijakakku" (vähälaktoosinen)

Pohja:

9 munan tavallinen sokerikakkupohja n. 29 cm irtoreunaan.

Täyte:

vähälaktoosista kermaa

laktoositonta maitorahkaa

vähälaktoosista kuningatartuorejuustoa

tomusokeria

vanilijasokeria

mustikkaa

vadelmaa

Päälliseen kaulin ihan ohuen valkoisen marsipaanin, johon sitten veistelin erilaisia palasia kahdesta eri vihreästä ja ruskeasta. Panssarivaunun ja kyltin tein sokerikuorrutteesta jo etukäteen. Pursotuksiin värjäsin kermaa vihreällä ja grillitikulla pyöritin sekaan vähän ruskeaa. Pelkäsin, että saan aikaiseksi likaisen näköistä kermaa, mutta eiköhän siitä tuollaista "maastokermaa" tullut :) Pursottamisessa ei kyllä tuo mielikuvitus toimi ollenkaan. Vaatii kovasti harjoitusta!!

Maralle Hyviä Viisikymppisiä