Tätä unelman hyvää kakkua olen saanut joskus vuosia vuosia sitten maistaa ja vihdoinkin pääsin sitä itsekin kokeilemaan.

1247915384_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä ohje:

Marenki:

4 valkuaista

1 1/2 dl hienoa sokeria

1 dl tomusokeria

1 tl vanilijasokeria

2 tl perunajauhoja

Täyte:

4 dl vispikermaa

1 dl tomusokeria

3 tl vanilijasokeria

1 l tuoreita mansikoita

mansikkahilloa

Vatkaa valkuaiset ja hieno sokeri kovaksi vaahdoksi (n. 8 min.).

Sekoita tomusokeri, vanilijasokeri, perunajauhot ja siivilöi ne varovasti valkuaisvaahtoon.

Piirrä leivinpaperille kolme erikokoista ympyrää (n. 22 cm, 15 cm, 11 cm).

Käännä leivinpaperi ympäri ja levitä marenkimassa ympyröiden mukaan.

Paista 125 asteessa ensin 1 1/2 tuntia ja jatka paistamista samassa lämpötilassa vielä 2 tuntia luukku raollaan.

Ota pelti pois uunista ja anna marenkien jäähtyä. Käsittele pohjia varoen.

Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla ja vanilijasokerilla.

Pilko tuoreet mansikat, mutta jätä osa koristeeksi.

Levitä suurimman marenkipohjan päälle mansikkahilloa sekä kermavaahtoa ja mansikanpalasia.

Nosta päälle keskikokoinen marenkipohja ja täytä kuten edellä.

Nosta viimeiseksi pienin marenkipohjista ja levitä vielä kermavaahtoa pienimmän pohjan päälle ja koristele tuoreilla mansikoilla.

Marengit voit paistaa jo hyvissä ajoin. Säilytä ne esim. kakkulaatikossa kosteudelta suojattuna.

Kakun voi tarjoilla samana päivänä, mutta se maistuu myös seuraavanakin päivänä - jos sitä jää :)

1247916381_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tämän kakun tein tupla ohjeella ja pohjat paistoin kahdella pellillä kiertoilmauunissa. Hyvin onnistui. Mansikkahillon sijasta käytin mansikka-vadelmahilloa.

Huom! Tämä on myös erittäin hyvä gluteeniton kakku!

Kiitos Leenalle ja Tarulle ohjeesta ja neuvoista Cool