Törmäsin helpon kuuloiseen suklaakakku reseptiin täällä ja päätin kokeilla. Tässä on resepti.
125g tummaa suklaata
3 rkl maitoa
150g pehmeää voita
150g sokeria
3 munaa
200g jauhoja
1 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
0,5 tl soodaa
Sulata suklaa maidon kanssa vesihauteessa. Jäähdytä hieman. Vaahdota voi ja sokeri, lisää munat yksitellen. Lisää suklaa. Yhdistä kuivat aineet ja siivilöi ne massaan. Sekoita hellästi, älä vatkaa.
Kaada voideltuun vuokaan. Tähän sopii aika pieni vuoka, ohjeessa oli 20 senttinen (irtopohja)vuoka. Paista 180 asteessa 30-40 minuuttia, tarkista kypsyys tikulla.
Jäähdytä pohja ja halkaise se.
75g pehmeää voita
1 rkl kermaa
1 tl vanilja-aromia (minä laitoin vanilijasokeria)
175g siivilöityä tomusokeria
1 rkl kaakaojauhetta
Vatkaa voi, kerma ja vanilja-aromi. Lisää yhteen sekoitetut kuivat aineet. Vatkaa kuohkeaksi. Täyte ei ole hirveän notkeaa, mutta täten se onkin parhain levittää kakun väliin.
Minun kakku oli liian kauan uunissa ja meni aivan liian kuivaksi. Lisäksi vielä hätäilin ja leikkasin kakun liian aikaisin sillä seurauksella, että päällikerros mureni. Piti sitten kehitellä jokin piilottava päällinen ja tein sokericrèmen, jonka värjäsin liilaksi. Samalla sain harjoiteltua myös marsipaaniruusujen tekoa.
Vein kakun sitten töihin, jossa käväisin työkavereita moikkaamassa. Oli kuulema tosi hyvää, vaikkakin vähän liian kypsää!!! Suklaakakku kun on minun mielestäni ainakin parasta pehmeänä ja kosteana :)
Täytyy yrittää uudestaan.
Kommentit