Äitini osti minulle hulluilta päiviltä Unelmakakut (Ulla Svensk) kirjan ja siitä kokeilin nyt Pääsiäisyllätys nimistä hyydytettävää kakkua. 

1239654289_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

5   munankeltuaista

5   munanvalkuaista

1 dl sokeria

1 dl vehnäjauhoja

1/2 dl perunajauhoja

Vatkaa keltuaiset ja 1/2 dl sokeria vaahdoksi. Vatkaaa toisessa astiassa valkuaiset ja 1/2 dl sokeria vaahdoksi. Yhdistä vaahdot varovasti ja sihtaa keskenään sekoitetut jauhot varovasti vaahtoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun uuninpeltiin ja paista 200 asteessa noin 8-10 min. Vuoraa suorakaiten muotoinen vuoka kelmulla (minä käytin silikonivuokaa). Leikkaa pohja siten, että voit vuorata sillä vuoan reunat ja pohjan ja jättää yhden osan kanneksi.

Täyte:

4 dl vispikermaa

200 g maitorahkaa

1/2 dl sokeria

2 tl vanilijasokeria

1/2 dl vanilijakreemijauhetta

4 liivatelehteä

5 kpl persikanpuolikkaita

Vaahdota kerma ja lisää rahka, sokerit ja vanilijakreemijauhe hyvin joukkoon sekoittaen. Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä n. 5-10 min. Kiehauta pieni määrä vettä, puserra liivatteista kylmä vesi pois ja liuota ne kuumaan vesitilkkaan. Lisää ohuena nauhana täytteeseen. Minulla ei ollut vanilijakreemijauhetta tähän kakkuun, joten laitoin noin 1/2 dl vanilijatuorejuustoa. Kaada puolet täytteestä pohjalla vuorattuun vuokaan, laita persikanpuolikkaat vieriviereen ja kaada loput täytteet päälle. Nosta kansiosa päälle ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti tai seuraavaan päivään.

Kuorrutus:

120 g persikkasosetta

1 dl vettä

1/2 dl hyytelösokeria

Kumoa kakku tarjoiluastialle. Kiehauta persikkasose ja vesi kattilassa ja lisää hyytelösokeri. Sekoita kunnes liemi kirkastuu. Anna jäähtyä hieman. Sivele pullasudilla kakun pinta kiiltellä ja koristele mielesi mukaan.

1239655519_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kyllä tämä ihan hyvää oli, kun sukulaisten kesken sitä maisteltiin :) Täytyy joskus kokeilla vanilijakreemin kera.