Sain pyynnön tehdä aikuissynttäreille Liisa Ihmemaan Irvikissan kakkuna. Siinä oli aika paljon miettimistä miten sen saisi toteutettua parhaiten. Ystävältäni Pullahiireltä sain jälleen hyviä neuvoja ja niiden pohjalta aloitin leipomalla viisi pellillistä kakkupohja levyjä. Tein ensin 12 kananmunasta kolme pohjaa ja sitten 10 munasta kaksi pohjaa.

Netistä etsin irvikissan kuvia ja sieltä löytyi kahden eri värisiä (pinkimpi ja liila). Liila kissa näytti olevan elokuvasta, joten päätin tehdä sen värisen. Hahmottelin kissan uloimmat ääriviivat (ilman häntää) yhdelle pohjalle ja leikkasin yhteensä kolme pohjaa samanlaisiksi.

Täytteestä toivottiin raikasta ja ei marjoja, joten päätin tehdä hyväksi havaitun mango-passionmoussen. 

 

Täyte:

2 pkt (4pussia)  Blå Bandin mango-passionmoussea

6 dl laktoositonta maitoa

4 dl laktoositonta vispikermaa

1 prk mangoa soseutettuna

sokeria 

vanilijasokeria

4 liivatelehteä

Annoin täytteen jääkaapissa hyytyä hetken (liian vähän aika, kun en ehtinyt odotella). Kostutin pohjat persikkaliemellä ja sitten täytin. Vartaloon tuli siis kaksi täytekerrosta, kolme pohjaa ja pään leikkasin vielä erikseen yhdestä pohjasta, jotta sen kohdalle tuli neljä pohjakerrosta. Vähän täyte valui, kun olin hätäinen, mutta jämähti kyllä sitten jääkapissa. Hännän leikkasin yhdestä pohjasta, koska häntään tuli yksi täytekerros.

Seuraavana päivänä aloin miettiä päällystämisen toteutusta. Päätin tehdä raidat yksitellen, koska muuten marsipaani-sokerimassaa olisi mennyt todella paljon, koska kakusta tuli aika iso. Sekoittelin kaksi isoa klöntiä massaa. Toiseen laitoin arviolta 800 g valkoista kaulintamassaa ja 250 g liilaa sokerimassaa. Väreiksi Wilton Rose ja Wilton Violet. Toiseen klönttiin samat massat, mutta väreinä Wilton Violet ja vähän Wiltonin valkoista väriä.

Ennen marsipaania päällystin kakun sokericrèmellä.

2,5 dl  margariinia vatkattuna

1 pkt  tomusokeria sihdattuna, ensin puolet margariinin sekaa ja lisätää

2 rkl  maitoa tai omenamehua

1 rkl  vanilijasokeria, sitten loput tomusokerit

Wilton Violet

Tämän ohjeen sain Pullahiireltä.

Raitoja kaulin pötköistä yksitellen kahden raidan satseissa. Rohkeammin olisi ehkä voinut kaulia raitoja yhteen, jotta ne ei olisi niin ruvenneet irvistelemään, mutta onneksi alla oli liila sokericréme. Pensselillä laitoin saumoihin "liimaksi" hiukan vettä. Sitten kaikki yksityiskohdat ja tassut ja häntä. Tassuihin laitoin ihan kuivaa kakkupohjaa sisälle. Silmät, suun, nenän ja karvatupsut tein samaisista massoista ja viikset maalasin.

Oli tähän astisista kakuistani haastavin, joten siihen nähden olin lopputulokseen ihan tyytyväinen. Toivottavasti, myös kakun saaja oli tyytyväinen :)