Esikoisen täytti 9 vuotta ja näin lomakauden aikaan kävi vieraskato. Yhtään marenkikakkua en vielä ollut tänä kesänä päässyt tekemään ja niinpä nyt sain puhuttua, että tehtiin tarjoomiseksi sellainen. Ja kyllä oli niiiiin hyvääää!!!!!
Marenki:
4 valkuaista
1 1/2 dl hienoa sokeria
1 dl tomusokeria
1 tl vanilijasokeria
2 tl perunajauhoja
Täyte:
4 dl vispikermaa
1 dl tomusokeria
3 tl vanilijasokeria
1 l tuoreita mansikoita
mansikkahilloa
Vatkaa valkuaiset ja hieno sokeri kovaksi vaahdoksi (n. 8 min.).
Sekoita tomusokeri, vanilijasokeri, perunajauhot ja siivilöi ne varovasti valkuaisvaahtoon.
Piirrä leivinpaperille kolme erikokoista ympyrää (n. 22 cm, 15 cm, 11 cm).
Käännä leivinpaperi ympäri ja levitä marenkimassa ympyröiden mukaan.
Paista 125 asteessa ensin 1 1/2 tuntia ja jatka paistamista samassa lämpötilassa vielä 2 tuntia luukku raollaan.
Ota pelti pois uunista ja anna marenkien jäähtyä. Käsittele pohjia varoen.
Vatkaa kerma vaahdoksi ja mausta tomusokerilla ja vanilijasokerilla.
Pilko tuoreet mansikat, mutta jätä osa koristeeksi.
Levitä suurimman marenkipohjan päälle mansikkahilloa sekä kermavaahtoa ja mansikanpalasia.
Nosta päälle keskikokoinen marenkipohja ja täytä kuten edellä.
Nosta viimeiseksi pienin marenkipohjista ja levitä vielä kermavaahtoa pienimmän pohjan päälle ja koristele tuoreilla mansikoilla.
Marengit voit paistaa jo hyvissä ajoin. Säilytä ne esim. kakkulaatikossa kosteudelta suojattuna.
Tähän kakkuun käytin vadelmia mansikoita ja pensasmustikoita!
Kommentit