Tänään vietettiin siis keskimmäisemme 7-vuotis synttäreitä. Täytekakkua pohdittiin paljon ja lopulta päädyttiin Helinä-keijuun. Kakusta tuli loppujen lopuksi ihan erilainen, kuin olin alustavasti suunnitellut. 

Pohjaksi tein 10 munan pohjan, josta osan laitoin pieneen tähtivuokaan, josta tein tähden ylimmän kerroksen päälle. Tähden päälle oli tarkoitus tuo Helinä laittaa istumaan, mutta ei se siinä pysynyt kovin hyvin ja kiireessä en ehtinyt miettiä sen tarkemmin, joten Helinä pääsi nojailemaan :)

Suorakaiteen mallisesta pohjasta leikkasin noin 1/3 päältä pois, josta muotoilin kolmion mallisen päällimmäisen "portaan". Portaissa olisi saanut olla vähän enemmän korkeuseroa, mutta tuli tuota täytettä tehtyä vähän liian vähän.

Oli muuten todella hyvä tuo kakun malli, kun vieraita tuli tipotellen, niin kakku pysyi koko ajan mielestäni siistin näköisenä ja koristeetkin säilyivät pitkään, kun ne oli sopivasti aseteltu. Tätä mallia hion vielä ja varmasti käytän uudestaankin!!!

Täyteenä oli:

5 dl     kuohukermaa

1 prk   vanilijarahkaa

vähän maitorahkaa

tomusokeria

vadelmia 

mansikoita

Hyvää oli!

Koristeet on sokerimassa ja Helinän siivet liivatelehdestä. Päällinen on Flora Vispiä  ja punaiset pursotukset värjättyä sokericremeä. Punaista värjäsin taas käyttäen christmas red ja red red värejä.

Pitkästä aikaa oli kiva tehdä kukkia 

Kakku kynttilöiden kera (ja salamavalolla kuvattuna).

 

Mango-sitruunajuustokakku  

Harjoittelin taas näitä hyydytettäviä kakkuja ja tähän tein kääretorttupohjan ja täytteeksi laitoin seuraavaa:

1 prk Flora Vispiä

1 prk sunnuntai sitruunatuorejuustoa

2/3 prk maitorahkaa

tomusokeria

mangoa soseutettuna

mangohilloa

3 liivatelehteä

Päällinen:  

1 prk mango-päärynä Pilttiä

1 prk mangoyllätystä

mango-appelsiinimehua

hyytelösokeria

Tästä taas opittiin, ettei hyytelösokerilientä voi kaataa kattilasta suoraan vaan kakun päälle. Sekaisin meni ja sotkua tuli, mutta eipä se makua haitannut. Aavistuksen oli ehkä liian makea. Koristelukin jäi, kun kiire tuli.

 

Vadelmajuustokakku  

Tähän tein digestivestä pohjan ja täytteeksi:

1 prk Flora Vispi

1 prk Sunnuntai kuningatartuorejuusto

tomusokeria

vadelmaa

Päällinen:  

2 prk marjakimara Muksu-sosetta

vadelma-granaattiomenahilloa

2 liivatelehteä

Kokeilin uutta "pursotuskynää" koristeluun. Aika kömpelöt koristukset tuli, mutta harjoitellaan...

 

Näin on taas yhdet synttärit vietetty