Teimme toisenkin retken Korkeasaareen Kissojen yöhön ja ajattelin, että pullaa olisi kiva taas ottaa evääksi mukaan. Halusin pitkästä aikaa tehdä Pullahiiren ohjeella kristallipullia.

 

Pullataikina: 
2 dl vanilla-vaniljakastiketta 
1 dl vettä 
¾ dl sokeria 
½ rkl vaniljasokeria 
½ rkl kardemummaa 
½ tl suolaa 
1 ps kuivahiivaa 
n.6 dl vehnäjauhoja 
0,5 dl Juoksevaa tai 
50 g margariinia 

Voiteluun: 
½ dl Juoksevaa tai 
50 g margariinia sulatettuna 
1 dl hienoa sokeria 
1 rkl vanilliinisokeria 


Kuumenna vaniljakastike ja vesi reilusti kädenlämpöiseksi (+42 C). Lisää sokeri, kardemumma ja suola sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Lisää loput jauhot ja huoneenlämpöinen margariini. Alusta taikina tasaiseksi. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30-40 minuuttia. Laita uuni lämpenemään 225 asteeseen. Kaada taikina jauhotetulle pöydälle ja pyöritä siitä kaksi n. 25 cm pitkää tankoa. Jaa tangot 12 osaan. Pyöritä palat pulliksi ( ne ovat pieniä) tai rullaa pitkäksi pötköksi ja tee pötköstä solmu. nosta uunipellille leivinpaperin päälle. Anna kohota liinan alla lämpimässä paikassa noin 30 minuuttia. 
  Paista pullat uunin keskitasossa 7-8 minuuttia. 
 

Mittaa kulhoon kuorrutusta varten sokeri ja vanilliinisokeri. Sekoita. 
Voitele kypsät kuumat pullat margariinilla ja pyörittele sokeriseoksessa.

Minä lämmitin vanilijakastikkeen liian kuumaksi ja tuhosin siinä hiivan, joten taikina ei kohonnut. Ajattelin, että taikina meni hukkaan, mutta tytöt halusivat kuitenkin pyöritellä pullia ja kyllä niistä kuitenkin hyvän makuisia sitten tuli vaikka eivät niin kuohkeita olleetkaan. Hyvät eväät saatiin ihanaan Kissojen yöhön.