Vuosia tulee taas 30. päivä täyteen  ja päätin kerrankin kutsua muutaman vieraan (pääsinpä siis tekemään kakkuja :)).

Siskoni toivoi kovasti marenkikakkua ja sitä siis tein viimeisistä tuoreista marjoista. En kyllä enää onnistunut kotimaisia saamaan. Tämän marenkikakun tein viidestä munasta ja marjoina käytin vadelmia ja pensasmustikkaa.

Tästä tuli aika nätti kakku ja hyvääkin oli!

 

Täytekakuksi halusin kokeilla jotain, kun epäonnistuminen ei tällä kertaa aiheuttanut paineita, kun kakku tuli itselle. Halusin kokeilla vinoa kerroskakkua, joita näkee aika paljon englannin kielisissä sivustoissa. Yritin silti tehdä kohtalaisen pienen, kun syöjiä ei ollut paljon. Alimmainen kerros oli suhteellisen helppo tehdä vinoksi, mutta päällimmäinen oli aika haastava. Aika hyvä siitä tuli näin harjoitus kakuksi. Ekaa kertaa kokeilin myös "kuviointimattoa". Se oli aika hauskaa :)

Alimmainen pohja on seitsemän munaa noin 22 cm irtoreunassa ja päällimmäinen on kasattu ja muotoiltu yhdestä isosta pohjasta. Alhaalla välissä on vadelmatäyte ja ylhaallä mustikkatäyte samaan tapaan, kuin edellisessä ristiäiskakussa. 

Koristeet on marsipaania, sokerimassaa ja niiden sekoitusta. Tähtiin käytin keltaista efektisävyä ja palloihin helmiäissprayta. Päälinen oli vaikeaa saada alareunoista sileästi ja jouduinkin sitten tähdillä paikkailemaan ryppyjä.

Kuvista tuli vähän huonoja, mutta hauska kakku oli tehdä, joskin vei aika paljon aikaa.

Kiitos Suskille, Ollille ja Viljalle, sekä Mariannalle sekä Kaisalle, Villelle ja Oliverille mukavasta illasta :)