Jo pitkään on pitänyt tätäkin Pullahiiren ihanaa reseptiä kokeilla ja nyt vihdoin sain tämän leipastua.
Pohja:
150 g voita
1 dl sokeria
1 muna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
maitoa kostutukseen
Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi, lisää muna hyvin vatkaten. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle. Paista 200 asteisessa uunissa 10-12 min. (pohja ei saa saada paljon väriä). Anna pohjan jäähtyä. Kostuta pohja maidolla, pullasudilla.
Täyte:
2,5 dl vispikermaa
150 g Valio crème fraichea (minä laitoin koko purkillisen 200 g)
1 dl fariinisokeria
Päälle:
jäisiä tai tuoreita vadelmia, mustikoita tai muita marjoja
hyytelösokerista kiille 1 1/2 kertaisena paketin ohjeen mukaan
Vatkaa kerma, lisää joukkoon ranskankerma sekä fariinisokeri ja vatkaa kunnes fariinisokeri on liuennut. Kaada täyte pohjan päälle. Asettele vadelmat ja mustikat täytteen päälle. Valmista vedestä ja hyytelösokerista kiille pakkauksen ohjeen mukaan ja kaada tai lusikoi marjojen päälle. Minä käytin myös silikonista pullasutia.
Piirakka oli yön jääkaapissa ja oli valunut sinne aika paljon. Seuraavaksi laitan jonkun alustan piirakkavuoalle. Vielä ei ole ehditty maistaa, mutta varmasti on hyvää :)
Kommentit