Hyydytettyjä kakkuja en ole oikeastaan tehnyt ja mieleni teki kokeilla sellaista. Lisäksi minulla oli yksi kalvo suklaaseen siirrettävää kuvaa ja sitä halusin kokeilla myös (tuppaa tuota suklaata olemaan varastossa aika paljon). Etsiskelin blogeista vinkkejä ja Mansikkamäen blogissa oli ihania kakkuja ja koristeita. Sittenhän tulee jo valinnan vaikeutta :)

Päätin sitten tehdä kääretorttupohjan ja siitä sain pohjat kahteen kakkuun. Ensin tein mansikka-sitruunatäytteen, kun jääkapista löytyi sitruunarahka, joka piti käyttää pois. 

Täytteseen laitoin suunnilleen:

1 prk laktoositonta vispikermaa

1 prk sitruunarahkaa

1 prk vanilijatuorejuustoa

n. 200 g soseutettuja mansikoita

sokeria

vanilijasokeria

4 liivatelehteä

 

Kasasin kakun irtopohjavuokaan ja annoin yön yli olla jääkaapissa. Seuraavana päivänä koristelin kakun. Kokeilin suklaa reunoja ja oli aika haastavaa (tarvitsee aika paljon harjoitusta ja kokeilua). Tein niin, että leikkasin suikaleet kalvosta ja levitin sulaa suklaata päälle ja sitten suoraan kakun kylkeen. Kolme suikaletta tarvitsi, että meni ympäri. Ei kovin siisti tullut. Ja koska reunoista tuli aika korkeat päätin laittaa mansikoita ja kiillettä päälle. Pitäisi muistaa, että koristelun suhteen yleensä pätee hyvin sääntö: Vähemmän on enemmän! "Suklaakiekura" oli vähän liikaa :) 

Saapa nähdä kuka kakun syö ja miltä maistuu!

 

Samainen makuraati, kuin tuossa ylemmässä kakussa, tuli siihen tulokseen, että tämä kakku oli hyvänmakuinen ja raikas! Itse pidän kovasti tuosta mansikan ja sitruunan yhdistelmästä. Liivatetta olisi voinut olla yksi enemmän, leikkaaminen olisi onnistunut paremmin. Suklaa sopi myös todella hyvin. Jos kakku olisi korkeampi, siihen olisi helpompi tehdä nuo reunukset. Ensikerralla siis täytettä enemmän. Pohjaa ei olisi tarvinnut kostuttaa ollenkaan, sen verran otti kosteutta täytteestä.