Pääsiäisen leipomuksia miettiessäni, mieheni ehdotti, että leipoisin pitkästä pitkästä aikaa tätä ihanaa marenkikääretorttua. Se on myös mieheni siskon lempparia ja sopivasti sattui, että he olivat tulossa pääsiäisaamiaiselle niin leivoin sitten tätä. Ohje on vuoden 1999 Pirkka lehdestä ja pikkaisen olen muutellut sitä omaan makuun sopivaksi. Tämä on aika helppo ja nopea valmistaa.

1239652677_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Pohja:

4     kananmunan valkuaista

1 tl  sitruunanmehua

2 dl  sokeria

1 dl  vehnäjauhoja (oikeassa ohjeessa: 1 dl manteli- tai pähkinärouhetta)

2 rkl maissijauhoja

Vatkaa valkuaiset ja sitruunamehu kovaksi vaahdoksi. Ripottele sokeri vaahtoon koko ajan vatkaten. Lisää lopuksi vehnäjauhot (manteli- tai pähkinärouhe) ja maissijauhot varovasti sekoittaen. Nostele taikina pellille levyksi (oikeassa ohjeessa pursotetaan pyöreällä pursotinterällä pitkiä pyöreitä pötkojä vieriviereen, näin saa puunrunkomaisen näköisen kääretortun). Paista levyä 175 asteessa 15-20 min, kunnes se on saanut hieman väriä. Kumoa levy nurinpäin puhtaalle leivinpaperille ja anna jäähtyä. 

Täyte:

2 dl kuohu- tai vispikermaa

1 dl maitorahkaa

1dl appelsiinimarmeladia

1 tl vanilijasokeria

1 tlk mandariinilohkoja

Pinnalle:

tomusokeria

Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää rahka. Sekoita marmeladi ja vanilijasokeri kerma-rahkaseokseen. Levitä täyte levylle ja nostele päälle valutetut mandariinilohkot. Kääri rulla leivinpaperiin ja nosta hetkeksi kylmään. Sirottele pinnalle ohut kerros tomusokeria.

P.S. Kamera on taas löytynyt, siltikään en saanut nyt jotenkin hyviä kuvia.